Доступність посилання

ТОП новини

Ситник доручив повторно провести конкурс в управління комунікацій НАБУ через податківця Гандзюка


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник доручив конкурсній комісії повторно провести конкурс на посаду керівника управління зовнішніх комунікацій НАБУ після публікацій у ЗМІ щодо переможця першого конкурсу Артема Гандзюка.

«Через засоби масової інформації до мене звернулися представники Ради громадського контролю при НАБУ із закликом не призначати на посаду Артема Гандзюка, якого конкурсна комісія визначила переможцем. Члени Ради обґрунтували це нібито відсутністю належного досвіду та невідповідністю матеріальних статків кандидата вказаному рівню заробітної плати», – заявив Ситник, слова якого цитує прес-служба НАБУ.

За його словами, з матеріалів ЗМІ стало відомо, що деякі члени Ради громадського контролю нібито лобіювали окремих кандидатів при проведенні зазначеного конкурсу.

«Для того, щоб особа переможця не викликала жодних сумнівів, я доручив провести конкурс іншій комісії», – додав директор Національного антикорупційного бюро України.

Напередодні Рада громадського контролю НАБУ заявила, що виступає категорично проти призначення Артема Гандзюка, заступника Оболонської податкової, на посаду керівника управління зовнішніх комунікацій НАБ і звернулася з офіційним листом до Ситника з закликом не призначати цього кандидата.

Перед цим журналісти повідомили, що главою управління комунікацій має стати Артем Гандзюк 1988 року народження. Раніше Гандзюк обіймав посаду заступника начальника податкової в Оболонському районі Києва, до цього працював у ДФС на інших посадах.

У серпні оголосили конкурс на заміщення вакантної посади керівника управління зовнішніх комунікацій Національного антикорупційного бюро України. До співбесіди допустили вісім кандидатів.

Закон про створення Національного антикорупційного бюро Верховна Рада ухвалила 14 жовтня 2014 року. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені високопосадовцями та загрожують національній безпеці.

XS
SM
MD
LG