Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії американський культурний центр відкрили на території посольства США


У столиці Росії Москві відкрили новий американський культурний центр, який працює на території посольства США.

Як повідомило посольство, новий центр буде відкритий для публіки, і вхід до нього буде вільним для всіх. У центрі, серед іншого, планують проводити зустрічі з культурними, політичними та іншими діячами зі США чи консультації для охочих навчатися у Сполучених Штатах Америки, а також курси англійської мови, різноманітні гуртки тощо.

Цей центр відкрили після того, як місяць тому влада Росії фактично закрила дотеперішній Американський центр у Москві, що працював під егідою посольства США.

Всеросійська державна бібліотека іноземної літератури, при якій працював культурний центр, повідомила, що припиняє чинність домовленості з посольством, яке підтримувало його діяльність, і заявила, що має намір замінити директора центру-американця і повністю взяти під контроль його діяльність. Директор бібліотеки Вадим Дуда заявив, що її Американський центр продовжить роботу, але вже як суто російський заклад, без фінансування й підтримки з боку США.

Такий крок далі шкодить уже зіпсованим останнім часом відносинам між двома країнами, заявили тоді в посольстві.

Попередній Американський центр у Москві, створений 1993 року, протягом 22 років поширював знання про американську культуру своєю бібліотекою англомовної літератури і регулярними культурно-просвітницькими заходами з участю відомих американських політиків, діячів культури чи спорту.

XS
SM
MD
LG