Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі мітингували за чисте повітря


У Запоріжжі активісти вимагають чистого повітря (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

У Запоріжжі під стінами міської ради відбулася акція «Ні викидам». Учасники мітингу ухвалили звернення до власників місцевих промпідприємств, представників місцевої влади, народних депутатів, Кабінету міністрів та президента України з вимогою вжити заходів, щоб зменшити забруднення повітря в місті.

«Ми, представники територіальної громади Запоріжжя, висуваємо такі вимоги: до депутатів Верховної Ради від Запоріжжя – розробити зміни до законодавства України з метою відновлення повноцінної і систематичної природоохоронної перевірки, а також зробити більш суворою методику нарахування шкоди підприємствам-забруднювачам; до Кабінету Міністрів України, президента України – у місячний термін вжити комплекс негайних заходів для попередження екологічно небезпечної ситуації в Запоріжжі через постійні неконтрольовані промислові викиди», – мовиться в резолюції мітингу.

До мітингу, який організували активісти місцевого екоруху, також долучилися представники низки політичних партій, були на заході й народні депутати України від Запоріжжя Ігор Артюшенко та Микола Фролов. Участь у мітингу взяли близько тисячі осіб.

У Запоріжжі працює близько 280 промислових підприємств, серед них такі велетні металургії, як «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», Запорізький завод феросплавів. За даними санепідемстанції в Запорізькій області, загальна кількість промислових викидів забруднювальних речовин у повітря в місті щорічно складає близько 100 тисяч тонн.

XS
SM
MD
LG