Доступність посилання

ТОП новини

Росія: на суді у справі Надії Савченко виступить єдиний свідок захисту – сестра Віра


Віра Савченко (архівне фото)
Віра Савченко (архівне фото)

У Донецькому міському суді Ростовської області Росії, де сьогодні продовжиться допит свідків у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко, виступить єдиний свідок від сторони захисту – сестра Надії – Віра Савченко.

14 жовтня захист Савченко повідомляв, що ФСБ Росії заборонила в’їзд для Віри Савченко до 2020 року. Адвокати заявили, що це є порушенням права Надії Савченко на захист, оскільки її сестра є свідком захисту. Згодом адвокати Савченко заявили клопотання в суді російського Донецька про виклик як свідка захисту її сестри Віри Савченко, а також повідомили суду про заборону від ФСБ на її в’їзд на територію Росії. У Кремлі заявляли, що не знають про заборону стосовно сестри Савченко. Пізніше 19 жовтня віра Савченко повідомила, що її таки впустили до Росії.

На попередньому засіданні у справі Савченко у понеділок в суді допитували свідків звинувачення. Сама Надія Савченко та її захист раніше заявляли, що багато свідків з боку прокуратури й слідства – можливо, підставні особи.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG