Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відклали до завтра – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Засідання суду в російському Донецьку у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко на сьогодні завершилося.

Наступне засідання завтра, початок об 11:00, написав у Twitter адвокат українки Микола Полозов.

На сьогоднішньому засіданні Донецький міський суд Ростовської області Росії відмовився допитати сестру українки Віру Савченко.

Про допит Віри Савченко як свідка захисту клопотали адвокати українки. «Цього тижня Віра Савченко перетнула державний кордон у російському населеному пункті Гуково і наразі перебуває в Донецьку, але у нас немає ніякої впевненості в тому, що якщо вона повернеться до України, її знову пропустять до Росії», – сказав адвокат Ілля Новиков.

У зв’язку з цим він просив суд змінити порядок дослідження доказів, допитавши її як свідка захисту.

Суд відмовив у задоволенні клопотання, вважаючи його передчасним, і почав допитувати чергових свідків обвинувачення, бойовиків.

14 жовтня захист Савченко повідомляв, що ФСБ Росії заборонила в’їзд для Віри Савченко до 2020 року. Цього тижня вона поїхала в Росію, її спочатку не пропускали, але згодом таки впустили на російську територію.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG