Доступність посилання

ТОП новини

Аваков анонсує початок роботи нової експертної служби 7 листопада


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсує початок роботи нової структури експертної служби МВС 7 листопада.

«Метою реформи є побудова за європейським зразком реально незалежної від органів досудового слідства, високопрофесійної, відкритої для суспільного контролю мережі експертних підрозділів», – написав на своїй сторінці в Facebook.

Аваков зауважив, що структурно виокремлена Експертна служба МВС буде підпорядковуватися Міністерству внутрішніх справ України, а не органу досудового слідства (поліції).

«У результаті реформування органів внутрішніх справ слідчі підрозділи, що увійшли до складу центрального органу виконавчої влади – Національної поліції, – та експертні підрозділи, що залишилися у складі Експертної служби під патронатом МВС, втратять організаційний зв’язок, їхні службові відносини будуть будуватися виключно у формі взаємодії», – зазначив міністр.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG