Доступність посилання

ТОП новини

Завод «Антонов» оголосив конкурс на власну назву для літака Ан-178


Транспортний літак Ан-178, квітень 2015 року
Транспортний літак Ан-178, квітень 2015 року

Київський завод «Антонов» оголосив конкурс на власну назву для свого нового транспортного літака Ан-178, повідомляється на офіційній сторінці заводу у Facebook.

Конкурс триватиме з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І–ІІІ місця, обіцяють спеціальні призи від держпідприємства «Антонов».

«У НАТО літаки «Антонов» відомі під іншими назвами. Наприклад, Ан-2 зветься «Colt» (Лоша), Ан-22 – «Cock» (Півень), Ан-124 – «Condor» (Кондор), Ан-225 – «Cossack» (Козак). В американській класифікації ці літаки вважаються транспортними, що обумовило велику літеру «С» в цих назвах, яка походить від слова «сargo» (вантаж)», – мовиться у повідомленні.

«Під яким іменем буде працювати Ан-178, залежить від вас. Запрошуємо вас також до голосування на цій сторінці. Переможе ім’я, яке отримає найбільшу кількість «лайків», – наголосили в держпідприємстві «Антонов».

Ан-178 належить до високотехнологічних проектів України, розробка літака тривала менше за 3,5 роки, що є своєрідним рекордом для авіаційної галузі. Перший політ літак здійснив у травні 2015 році.

XS
SM
MD
LG