Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборчу кампанію Думчева фінансує банк, який підозрюють у розкраданні коштів рефінансування


Сергій Думчев
Сергій Думчев

Кандидат у мери Києва і лідер партії «Рух за реформи» Сергій Думчев заявив, що співвласник банку «Класик» Максим Співаков частково проспонсорував його передвиборчу кампанію на місцевих виборах.

«Основний пул – це я та мої партнери. Звичайно ж, ми всі підприємці, всі здаємо ту кількість грошей, яка нам потрібна, а потім думаємо, куди їх витрачаємо і що робимо», – заявив Думчев, відповідаючи на запитання журналіста програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA:Першого, про джерело фінансування партії «Рух за реформи» та її передвиборчої кампанії.

Раніше колектив головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у публічному листі до президента звинуватив банк «Класик» та ще кілька банків у розкраданні коштів рефінансування НБУ та їх виведення за межі України.

Водночас Сергій Думчев спростовує повідомлення у ЗМІ про те, що є партнером Максима Співакова по банку «Класик».

«Колись до мене прийшов партнер і каже: мій знайомий продає банк, але мені бракує грошей, але я хочу його купити. Я запитую: а що треба? А він: доплатити певну частину грошей, а я б потроху розібрався. Так ми і зробили. Я не мав тоді ніякого оперативного управління», – розповів він.

Думчев є одним з 29 кандидатів на посаду мера. Його партія «Рух за реформи» має надзвичайно інтенсивну передвиборчу кампанію у місті, у якій, зокрема, піддається критиці корупція у нинішній владі, а самого Думчева показують як мудрого та чесного лідера, який швидко наведе порядок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG