Доступність посилання

ТОП новини

Бійці «Дніпра-1» сіли за парти, щоб удосконалити свою українську мову


Бійці «Дніпра-1» сіли за парти, щоб удосконалити свою українську мову (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

У Дніпропетровську, на базі полку спецпризначення «Дніпро-1», розпочались курси української мови для бійців підрозділу. В імпровізованій аудиторії зібралось близько двох десятків вояків.

За інформацією зі штабу полку, головна мета програми – збагачення лексики спецпризначенців та вільне спілкування рідною мовою. Проект ініціювали Штаб національного захисту та Центр культури української мови імені Олеся Гончара Національного гірничого університету.

«Полкові студенти» збиратимуться двічі на тиждень. Початковий курс української розрахований на 16 тематичних занять, по тому почнеться інтенсивніше навчання – письмові завдання і тести.

Як зазначив заступник командиру полку «Дніпро-1» Давид Гурцкая, за кілька місяців бійці полку, які є водночас державними службовцями, вже зможуть спілкуватися вільно, без суржику.

«Знання мови країни, яку захищаєш, – це необхідна передумова перемоги на будь-якому фронті: політичному, культурному та військовому. Саме тому ми і запросили викладача до нас», – зауважив заступник командиру полку.

Курс української для бійців читає відома українська поетеса, перекладач та прозаїк Леся Степовичка. За її словами, на заняттях із вояками також звертатимуться до української літератури, вивчатимуть патріотичні пісні тощо.

XS
SM
MD
LG