Доступність посилання

ТОП новини

Партія Ківалова веде незаконну агітацію на території університету в Одесі – «Схеми»


Українська морська партія Сергія Ківалова веде агітацію на території приватного Міжнародного гуманітарного університету в Одесі, приміщеннями якого також користується державна Національна одеська юридична академія. Обидва навчальні заклади очолює Сергій Ківалов. Факт агітації зафіксувала на відео знімальна група програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Першого» телеканалу.

Відповідно до статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється «розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу в приміщеннях… підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

У спортивно-оздоровчому комплексі Міжнародного гуманітарного університету під час змагань з карате, організованих для дітей та молоді минулими вихідними, були вивішені прапори Української морської партії Сергія Ківалова.

Також було зафіксовано велику вивіску «Передвиборчий штаб Української морської партії», що розміщена на Будинку прийомів Міжнародного гуманітарного університету, так званому «будинку Гаррі Поттера».

Сам Сергій Ківалов 10 жовтня заявив про зняття своєї кандидатури з виборів на посаду міського голови Одеси, але занадто пізно, щоб це справді сталося. Місцеві спостерігачі на виборах вважають, що заяву було зроблено запізно навмисно, оскільки Ківалов досконало знає виборче законодавство – він очолював Центральну виборчу комісію під час Помаранчевої революції, коли сталися масові фальсифікації, що викривили волевиявлення на користь Віктора Януковича.

Раніше у проміжному звіті Громадянська мережа «Опора» повідомляла про інші порушення в агітації в Одеській області. Зокрема, йшлося про розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без вихідних даних партією «Самопоміч», бігборд політичної партії «Наш край» на будівлі районного Палацу культури у місті Татарбунари, участь голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі в агітаційній зустрічі із виборцями кандидата на посаду міського голови від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олександра Боровика у робочий час. А в Білгород-Дністровському Одеської області 30 вересня від імені кандидатів у депутати міської ради від партії «Опозиційний блок» здійснено ремонт внутрішньодворових проїздів.

XS
SM
MD
LG