Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: договір про ЗВТ між Україною і ЄС не спрямований проти Росії


Ангела Меркель, Арсеній Яценюк
Ангела Меркель, Арсеній Яценюк

Угода про зону вільної торгівлі України і ЄС не спрямована проти Росії, заявляє федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

На відкритті українсько-німецького економічного форуму в Берліні Меркель також заявила, що Німеччина хоче добрих економічних відносин і з Україною, і з Росією.

«Ми хочемо, щоб Україна мала добрі економічні відносини з Європейським союзом, з Німеччиною, але також і з Росією», – сказала вона.

Меркель також закликала Україну продовжувати економічні реформи і боротися з корупцією, а також зменшувати вплив олігархів. За її словами, німецький бізнес інвестуватиме в Україну, якщо там будуть правильні умови.

Зі свого боку, український прем’єр Арсеній Яценюк повідомив на зустрічі, що є ознаки поліпшення ситуації в економіці України, але, за його словами, Києву потрібна допомога Німеччини, щоб втілювати реформи.

Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом була підписана минулого року. Угода набуде чинності в повному обсязі, коли її ратифікацію завершать усі учасники – Україна, 28 країн-членів ЄС і керівні органи Європейського союзу.

Політична частина угоди вже діє в режимі тимчасового застосування з початку 2015 року, а економічна, включно з зоною вільної торгівлі між Україною і ЄС, так само набуде чинності в режимі тимчасового застосування з початку 2016 року, навіть якщо процедура ратифікації доти не буде завершена.

XS
SM
MD
LG