Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти заборонили «Лікарям без кордонів» працювати на окупованій території


Збройне сепаратистське угруповання «ДНР» заборонило міжнародній гуманітарній організації «Лікарі без кордонів» працювати на окупованій частині Донецької області, повідомляє сайт «Інформаційний спротив».

За його даними, так зване «міністерство охорони здоров’я» сепаратистів скасувало цій організації свою самозвану «акредитацію».

Враховуючи, що представники цієї організації в основному працювали в туберкульозному диспансері і в’язницях, використовуючи власні ліки, фахівці в медичній галузі не виключають можливості спалаху і поширення на окупованій частині Донеччини небезпечних хвороб, мовиться в повідомленні.

Донецькі сепаратисти в інтерв’ю Агентству «Франс-прес» підтвердили це. Як заявив телефоном неназваний представник сепаратистів, вони дійсно скасували «Лікарям без кордонів» свою «акредитацію» через якісь неуточнені порушення сепаратистських «законів».

Але, заявили сепаратисти, вони тим часом дозволять працювати на окупованій частині Донеччини ще двом міжнародним організаціям, які єдині мають таку «акредитацію», – Міжнародному комітетові Червоного Хреста і чеській організації «Людина у скруті».

Оперативний директор «Лікарів без кордонів» Барт Янссенс назвав рішення сепаратистів незрозумілим і небезпечним. У телефонній розмові з агентством він додав, що його організація закликала донецьких сепаратистів переглянути своє рішення.

Майже місяць тому на схожий крок пішли й сепаратисти з луганського угруповання «ЛНР», коли не надали «Лікарям без кордонів» своєї «акредитації» й відтак змусили організацію припинити діяльність і на окупованій частині Луганщини.

Тоді обидва угруповання, визнані в Україні терористичними, почали вимагати від міжнародних та іноземних гуманітарних організацій такої незаконної «акредитації», але й тим, хто звертався по неї, переважно відмовляли. За тодішніми повідомленнями станом на кінець вересня, на окупованій частині Донбасу лишався працювати тільки Міжнародний комітет Червоного Хреста.

XS
SM
MD
LG