Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує 35 звернень про підкуп виборців у Києві


©Shutterstock
©Shutterstock

Правоохоронні органи розслідують 35 звернень про підкуп виборців на місцевих виборах у Києві. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

«Більша частина цих звернень стосується незаконної агітації від імені партії «Рух за реформи». За частиною з них вже відкриті кримінальні провадження за статтею кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за підкуп виборця», – йдеться в повідомленні.

«21 жовтня за результатами розгляду 15 звернень жителів Солом’янського району слідчим відділом Солом’янського райуправління ГУМВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Воно відкрите за фактом спроби підкупу заявників шляхом пропозиції грошової винагороди в сумі 500 гривень за голос», – додають у міліції.

Президент України Петро Порошенко виступає за посилення відповідальності кандидатів за підкуп виборців. Про це голова держави заявив в інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 18 жовтня.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у щотижневому зверненні 18 жовтня також закликав виборців не продавати свої голоси на місцевих виборах 25 жовтня.

Відповідно до чинного законодавства, підкуп виборця (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем неправомірної вигоди) караються штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на той самий строк.

XS
SM
MD
LG