Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ очікують рішення про чергове відведення озброєнь і готують техніку до зими


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі антитерористичної операції у суботу вранці повідомляють, що ЗСУ очікують рішення про чергове відведення озброєнь і готують техніку до зими. Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Фейсбуку.

«Українські військові продовжують обладнувати свої позиції, закінчують підготовку автомобільної та іншої техніки до експлуатації у зимових умовах. Сьогоднішній день є офіційним щодо оголошення про відвід танків від лінії розмежування. Протягом кількох днів триватиме верифікація місії ОБСЄ, після чого наші військові розпочнуть відведення артилерійських гармат калібром до 100 міліметрів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними штабу, ніч на 24 жовтня у зоні проведення АТО пройшла без порушень мінських домовленостей.

Представник донецьких сепаратистів Денис Пушилін заявив про дотримання домовленостей про відведення техніки на Донбасі і сказав, що угруповання «ДНР» відвело з лінії зіткнення всі свої танки. 26 жовтня, за його словам, має початися відведення артилерії калібру до 100 міліметрів.

Вранці суботи сайти сепаратистів пишуть, що ЗСУ обстріляли донецький аеропорт.

Луганські сепаратисти, які кажуть, що відведення озброєнь почали ще 3 жовтня, про порушення режиму тиші за останні години не повідомляють.

Останніми тижнями в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити малокаліберну зброю від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG