Доступність посилання

ТОП новини

Одещина: невідомі заблокували виборчу комісію, вибори до селищної ради під загрозою


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У селищі Затока Одеської області у ніч на 25 жовтня невідомі у камуфляжі та спортивних костюмах заблокували Білгород-Дністровську територіальну виборчу комісію, вимагаючи скасувати реєстрацію кандидата у депутати Затокської сільської ради Олексія Донкоглова, заявляючи, що він був судимим.

«За ніч ми проштампували всі бюлетені позначкою «Вибув» навпроти прізвища Донкоглова, нам постійно погрожували», – повідомила «Опорі» секретар комісії Людмила Шамріна.

Сьогодні Одеський апеляційний адміністративний суд задовільнили апеляцію Олексія Донкоглова. Тепер члени комісії не знають, як діяти у цій ситуації.

Напередодні виборів міліція повідомляла про незаконну реєстрацію громадян у селищі Затока. У суботу колегія суддів Апеляційного адміністративного суду Одеси частково задовільнила виключення зі списку виборців Затоки понад 300 людей, прописаних там незадовго до виборів. Із 350 громадян, лише 27 дійсно проживають за місцем реєстрації.

На 11:00 годину в Одеській області відкрилися усі дільниці, деякі із запізненням, повідомили Радіо Свобода у Комітеті виборців України.

За останньою інформацією МВС, в Одеській області тимчасово призупинили роботу дві виборчі дільниці. У місті Рені дільниця № 510711 закрилася для перерахування бюлетенів у зв’язку з підозрою пошкодження печатки на сейфі. В Одесі виборча комісія № 511333 – закрилася у зв’язку з виявленням відсутності списку виборців.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори.

Вибори не відбудуться в анексованому Росією Криму, а також в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей, де фактичною владою є проросійські бойовики з угруповань «ДНР» та «ЛНР».

XS
SM
MD
LG