Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ у понеділок оприлюднить попередню оцінку місцевих виборів


ОБСЄ у понеділок, 26 жовтня, планує оприлюднити попередній звіт за результатами моніторингу на місцевих виборах. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив речник Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини Томас Раймер під час спільного з телеканалом «Еспресо» марафону.

«День виборів іще не завершився. Зарано говорити про це, поки ми не маємо змоги оцінити повну картину», – додав він.

Всього, за словами Раймера, за виборчим процесом стежить 650 спостерігачів ОБСЄ. Вони працюють в усіх регіонах України, де 25 жовтня триває голосування.

«Вони стежать за процесом на виборчих дільницях, дивляться, чи дотримуються законодавства України, зокрема – таких принципів як «одна людина – один голос», – зазначив представник ОБСЄ.

Томас Раймер додав, що спостерігачі ОБСЄ моніторять не лише сам процес голосування.

«Наша місія – так звана довгострокова. Наші експерти і спостерігачі приїхали в Україну ще півтора місяця тому, вони стежать за агітаційною кампанією, за ситуацією у ЗМІ, чи мали змогу виборці отримати достатньо інформації, щоб зробити вибір», – пояснив він.

За словами представника ОБСЄ, мета цієї місії – допомогти Україні покращити виборчу систему. Томас Раймер додав, що перелік рекомендацій для покращення системи ОБСЄ має намір підготувати протягом двох місяців із дня голосування.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори.

XS
SM
MD
LG