Доступність посилання

ТОП новини

Жертвами російських авіаударів у Сирії стали майже 60 мирних жителів – HRW


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) звинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі близько 60 мирних жителів, більше половини з яких – діти. Про це йдеться в опублікованому в неділю звіті організації.

«Щонайменше два повітряних удари в північному місті Хомс 15 жовтня 2015 року місцеві жителі вважають здійсненим Росією, мабуть, порушивши закони війни. За даними жителів, повітряні удари вбили в цілому 59 цивільних осіб, у тому числі 33 дітей і командира місцевої збройної опозиційної групи. Росія повинна розслідувати напади», – йдеться в повідомленні правозахисної організації.

23 жовтня сирійське бюро спостереження за правами людини, що працює у Великій Британії, повідомило з посиланням на свої джерела на місцях, що внаслідок повітряних ударів авіації Росії в Сирії вбиті не менш як 446 людей, і понад третина з них – цивільні.

За даними, які навів керівник бюро Рамі Абдель-Рахман, серед 151 вбитого цивільного мешканця було 38 дітей і 35 жінок.

У Кремлі стверджують, що російські літаки завдають ударів тільки по об'єктах угруповання «Ісламська держава», а повідомлення про жертви серед мирного населення є «інформаційною атакою» на Росію.

XS
SM
MD
LG