Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах на момент закриття дільниць явка виборців склала близько 40 %


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Черкасах на момент закриття дільниць явка виборців на місцевих виборах склала близько 40 відсотків. Про це повідомив голова черкаської ТВК Володимир Матюша.

За його словами, усі 120 дільниць по місту закрилися вчасно.

Водночас, за інформацією директора департаменту інформаційної діяльності Черкаської ОДА Сергія Пасічника, явка виборців по Черкаській області становить 48 відсотків.

На цих виборах черкащани значно активніше повідомляли про порушення, аніж на минулорічних виборах, зазначив начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

Загалом протягом останнього місяця до обласної міліції надійшло 168 повідомлень про різні події, пов’язані з виборами, а сьогодні під час дня голосування – 37.

«Три із них про тимчасове припинення роботи комісії – через певні технічні помилки на початку роботи три комісії почали роботу із запізнення. До 9.40 вони вже всі почали роботу. Надходила інформація про нестачу 50 бюлетенів, також про підкуп у селі Антипівка Золотоніського району, але вона не підтвердилася. Усього надійшло 37 заяв, по кожній проводимо перевірку, по закінченню ми повідомимо ЗМІ про результати» – сказав він.

Очільник обласної міліції зазначив, що сам процес голосування пройшов досить спокійно.

«Зараз найголовніше процес підрахунку голосів і привезення протоколів від ДВК до ТВК і оголошення результатів. Це найголовніше, на що нам, працівникам міліції треба звернути увагу. Щоб все відбулося спокійно, чесно і у визначені законом терміни», – підсумував Пустовар.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Виборчі дільниці закрились о 20:00, почався підрахунок голосів.

XS
SM
MD
LG