Доступність посилання

ТОП новини

На саміті у Брюсселі країни ЄС домовились про управління потоками мігрантів через Балкани


Жан-Клод Юнкер
Жан-Клод Юнкер

Лідери країн ЄС та країн Балканського півострова 25 жовтня у Брюсселі 25 жовтня домовилися за 17-ма пунктами плану півпраці щодо управління потоками мігрантів через Балканський півострів.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що частина цьогоплану передбачає створення понад 100 тисяч місць у центрах для мігрантів за маршрутом, що пролягає з Греції до Німеччини.

Юнкер заявив також, що Агентство у справах біженців ООН допоможе створити табір для 50 тисяч біженців в Греції і ще для стількох – на заході Балкан.

Він зауважив, що всі балканські лідери на саміті висловили прагнення до обміну інформацією про потоки біженців і вирішили утриматися від ухвалення односторонніх рішень, наслідки яких «неминуче відчутні для інших».

Десятки тисяч мігрантів, які хочуть добратися до Західної Європи, перебувають у країнах західних Балкан після того, як Угорщина закрила свій кордон із Сербією і Хорватією.Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex заявляє про активізацію мігрантів на греко-македонському кордоні.

XS
SM
MD
LG