Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: вибори відбулися з порушеннями, проте це не вплине на результати


Голосування під час місцевих виборів у Києві, 25 жовтня 2015 року
Голосування під час місцевих виборів у Києві, 25 жовтня 2015 року

Місцеві вибори в Україні відбулися з порушеннями, вони не вплинули на результати голосування, заявляє координатор парламентських виборчих програм «Опора» Ольга Айвазовська.

Серед основних проблем, зафіксованих представниками «Опори», Айвазовська назвала нерівність умов кандидатів, незабезпечення належного рівня захисту виборчої документації, зокрема, бюлетенів, неналежну підготовка макетів для друку бюлетенів, були також порушення незначного організаційного, процедурного характеру.

«Основні відхилення стосувалися нестабільності і невизначеності виборчого законодавства щодо окремих важливих процедур, які вносили дисонанс у виборчий процес в цілому», – сказала вона.

Загалом «Опора» зафіксувала 1128 порушень.

Також у Комітеті виборців України заявили, що день голосування на місцевих виборах 25 жовтня у цілому відповідав стандартам вільних і демократичних виборів. Загалом КВУ зафіксував понад 1,5 тисячі порушень на місцевих виборах в Україні.

В «Опорі» на момент закриття дільниць зафіксували 1052 порушення.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG