Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові Кернес набрав понад 65% голосів виборців – підрахунок «Опори»


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Згідно з паралельним підрахунком голосів громадянської мережі «Опора», на виборах мера Харкова нинішній міський голова Геннадій Кернес набрав 65,88% голосів виборців, а його найближчий конкурент, лідер місцевого осередку об’єднання «Самопоміч» Тарас Сітенко – 12,25% голосів. Такі дані паралельного підрахунку голосів озвучила Ольга Айвазовська, координатор парламентських і виборчих програм «Опори».

Вона зазначає, що ці результати дозволяють виключити ймовірність проведення у Харкові другого туру виборів.

«Геннадій Кернес, відповідно до паралельного підрахунку голосів, отримав 65,88%, або 313 255 голосів виборців. На другому місці – Тарас Сітенко, який отримав 12,25%, або показник 58 269 голосів. Всі інші кандидати отримали менш ніж 5% голосів», – зазначила Айвазовська.
За її словами, у міську раду Харкова проходять партії «Відродження» (53,45%), «Самопоміч» (12,01%), «Блок Петра Порошенка» (6,76%) і «Наш край» (6,62%).

За підсумками екзит-полу Комітету виборців України, у Харкові на виборах мера чинний голова міста Геннадій Кернес набрав 59,3% голосів виборців, а Сітенко – 16,4%.

Даних ЦВК щодо результатів виборів міського голови Харкова наразі немає.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму тав окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вибори не відбулися через порушення.

XS
SM
MD
LG