Доступність посилання

ТОП новини

США мають намір надати Україні мільярдну кредитну гарантію – Пріцкер


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер заявляє, що США має намір надати Україні мільярдну кредитну гарантію.

«Я рада оголосити, що президент із Конгресом мають наміри здійснити кроки щодо третьої одномільярдної кредитної гарантії для України в наступні місяці», – сказала міністр торгівлі США після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

За її словами, це буде виконанням обіцянки США розглянути можливість такої кредитної гарантії наприкінці 2015 року.

Президент США Барак Обама напередодні офіційно застосував право вето щодо закону про оборонний бюджет США, що передбачав, серед іншого, надати 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні. Обама заявив, що повертає закон про надання 612 мільярдів доларів на оборонні витрати до Конгресу, щоб там «усе зробили правильно» і профінансували безпеку країни «належним чином».

Очікувалося, що плановані 300 мільйонів доларів мали піти на допомогу Україні у сферах оборони і безпеки. При цьому, за документом, ці кошти могли використати не тільки на навчання українських силовиків, передачу розвідувальних даних чи військове обладнання нелетальної дії, а й на летальну зброю.

Наприкінці вересня США оголосили про надання додаткових 7,5 мільйона доларів в рамках гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок конфлікту в Україні, разом з цією допомогою загальна сума гуманітарної допомоги США Україні від початку конфлікту на Донбасі становить 69 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG