Доступність посилання

ТОП новини

МВС: у день голосування було майже 1100 повідомлень про порушення на виборах


©Shutterstock
©Shutterstock

У Міністерстві внутрішній справ України заявляють, що у день виборів до міліції надійшли майже 1100 повідомлень про порушення на місцевих виборах.

За повідомленням прес-служби відомства, 103 повідомлення стосувалися підкупу виборців, 25 – пошкодження виборцями бюлетенів.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за 26 фактами, зокрема по 8 фактів стосуються підкупу виборців,найбільше таких фактів зареєстровано на Закарпатті, де відкрито 3 кримінальні провадження за статтею 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України.

У МВС також зауважують, що після дня голосування станом на 11:00 26 жовтня надійшли 102 повідомлення, пов’язаних з виборчим процесом.

Станом на 11:00 26 жовтня на 21844 (або на 74,6%) виборчих дільницях завершився підрахунок голосів, виборчі бюлетені з них вивезені до територіальних виборчих дільниць, додають у відомстві.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» та Комітету у виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Явка на виборах у цілому в Україні склала 46,62%.

XS
SM
MD
LG