Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує перешкоджання голосуванню на виборах в Красноармійську


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання реалізації виборчого права в Красноармійську.

Як повідомляє прес-служба управління МВС в Донецькій області, у рамках розслідування буде перевірено діяльність членів Красноармійської міської територіальної виборчої комісії.

Провадження відкрили за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

У міліції також повідомили, що за період виборчої кампанії Красноармійський міськвідділ міліції зареєстрував 20 повідомлень про правопорушення, половина яких надійшла у день голосування.

У Красноармійську на Донеччині комісія визнала вибори такими, що не відбулися. За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій.

У день виборів у Комітеті виборців України заявляли, що у зоні ризику щодо проведення повторних виборів є низка населених пунктів, серед яких і Красноармійськ.

Раніше повідомлялось, що у Красноармійську Донецької області, де міська виборча комісія прийняла надруковані раніше у друкарні бюлетені, але не передала їх у дільничну комісію.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Через порушення вибори не відбулися в Маріуполі та Красноармійську.

XS
SM
MD
LG