Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Бузини Медведька під вартою


Андрій Медведько
Андрій Медведько

Апеляційний суд міста Києва залишив у силі ухвалу суду про продовження строку утримання під вартою Андрія Медведька, підозрюваного у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

Під час засідання Медведько анонсував одноденне голодування у Лук’янівському СІЗО 30 жовтня.

7 жовтня Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт Андрія Медведька до 4 грудня.

Адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві Бузини, раніше заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних. Зокрема адвокат Андрій Федур стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. Він заявив, що, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі у затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами, у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

XS
SM
MD
LG