Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вимагає перерахунку голосів у низці районів Києва


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Партія «Опозиційний блок» Києва вимагає перерахувати голоси на дільницях у Святошинському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах столиці.

Як повідомляє прес-служба партії, спостерігачі «Опозиційного блоку» зафіксували критичну кількість порушень, які здатні, яквважають у партії, призвести до спотворення результатів волевиявлення киян.

«Крім того, в «Опозиційний блок» продовжують звертатися зі скаргами виборці, які стали свідками масових і грубих порушень виборчого процесу. Найпоширенішим порушенням стало врахування недійсних бюлетенів. Загалом було враховано близько 150 недійсних бюлетенів. Цей нехитрий метод фальсифікації дозволив штучно підвищити показник явки виборців, а також збільшити показники провладних політичних сил», – йдеться в повідомленні партії.

В «Опозиційному блоці» заявляють, що, за результатами їхнього екзит-полу, партія на виборах до Київради набрала 5,7%. Натомість, за даними Комітету виборців України,«Опозиційний блок» отримав 3,8% підтримки виборців.

За даними МВС, загалом у день виборів у Києві зафіксовано 335 порушень виборчого процесу.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» та Комітету виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними, також спостерігачі зазначають, що ці порушення є незначними.

XS
SM
MD
LG