Доступність посилання

ТОП новини

Чинні міські голови та провладна партія перемагають на Рівненщині


Підрахунок голосів на місцевих виборах
Підрахунок голосів на місцевих виборах

У Рівненській області на місцевих виборах перемогли переважно чинні міські голови, таких міст загалом 10. Лише в Березному та Дубровиці найбільше голосів на посаду мера набрали не нинішні керівники, інформує кореспондент Радіо Свобода.

У Дубровиці лідирує донедавна виконувач обов’язків військового комісара Дубровицько-Зарічненського військового комісаріату Богдан Микульський. У Березному – нині безробітний колишній заступник голови районної адміністрації Руслан Пилипчук.

Найгарячішими точками у день голосування стали Корець, Костопіль і Рівне. Зокрема, у міській ТВК Костополя спостерігачі неодноразово фіксували неналежне прийняття бюлетенів та зберігання документів. На деяких дільницях тут проводять перерахунок голосів.

За даними паралельного підрахунку голосів, який здійснила обласна організація «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», саме ця політична сила набирає найбільше мандатів. У Рівненській міськраді перевагу матимуть депутати від «Солідарності» , «Батьківщини» та «Свободи». В обласній раді на третьому місці після «Солідарності» та «Батьківщини» опинилася Радикальна партія Олега Ляшка.

Жителі південної частини Рівненщини виявились найактивнішими. На голосування тут прийшло понад 65% виборців. Обласний центр показав найбільшу пасивність – лише близько 44% рівнян прийшли на дільниці 25 жовтня.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG