Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді на виборах лідирують представник «Опоблоку» і «Укропу», але 2-й тур може не відбутись


У шахтарському місті Павлоград на Дніпропетровщині, яке є центром регіону Західний Донбас, лідерами виборів міського голови є представники «Опозиційного блоку» й «Укропу». Про це повідомив голова правління Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв з посиланням на дані паралельного підрахунку голосів.

За даними паралельного підрахунку голосів, сказав Жолудєв, у другий тур виборів міського голови у Павлограді виходять Анатолій Вершина («Опозиційний блок») й Євген Терехов («Укроп»).

Водночас, за даними Громадянської мережі «Опора», другий тур виборів у Павлограді може й не відбутися: у день голосування у місті виявилось, що зареєстрованих виборців менш ніж 90 тисяч осіб. За даними «Опори», у ЦВК вже готується постанова про проведення виборів в один тур, ця інформація була оприлюднена на засіданні міської виборчої комісії.

Один із кандидатів-лідерів, у якого, за попередніми даними, менше голосів, Євген Терехов зробив заяву про те, що ЦВК «збирається винести неправомірне рішення» на користь його конкурента й не оголошувати другий тур.

За словами Терехова, скасування другого туру виборів мера в Павлограді суперечить закону, бо, за інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті ЦВК, чисельність виборців у Павлограді на 1 серпня 2015 року становила 90 295 осіб, а виборча система вказувалася як мажоритарна система абсолютної більшості. Зараз же, зазначає Терехов, чисельність населення в Павлограді намагаються штучно «зменшити».

Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

Наразі в Павлограді користувачі соцмереж поширюють заклик місцевої самооборони зібратись під міськрадою «для недопущення зриву другого туру».

XS
SM
MD
LG