Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: вибори в Україні минули добре, але потрібні додаткові зусилля


Майя Коціянчич
Майя Коціянчич

Місцеві вибори в Україні засвідчили необхідність додаткових зусиль для подальшого підвищення цілісності й довіри суспільства до виборчого процесу, заявляє Європейська дипломатична служба.

«Згідно з попереднім звітом спостережної місії БДІПЛ/ОБСЄ, вибори були конкурентними, загалом добре організованими, а протягом передвиборчої кампанії, в цілому, була виявлена повага до демократичного процесу. Разом з тим, необхідні додаткові зусилля для подальшого підвищення цілісності та суспільної довіри до виборчого процесу», – йдеться в заяві речниці голови Європейської служби зовнішньої діяльності Майї Коціянчич.

Нинішні місцеві вибори в Україні після президентських і парламентських виборів минулого року стали ще одним важливим кроком у зміцненні демократичного управління країною, додала речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Моґеріні.

Міжнародні спостерігачі 26 жовтня наголосили на тому, що вибори відбулися в складній політичній, економічній, гуманітарній та безпековій ситуації на тлі незаконної анексії Росією Кримського півострова й тимчасового контролю незаконних збройних формувань над частинами територій Донецької та Луганської областей. Це позбавило можливості участі у виборах понад 5 мільйонам мешканців цих територій, – підкреслює представниця європейського дипломатичного корпусу, зауважуючи, що надання можливості голосування мешканцям цих міст має бути пріоритетним.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG