Доступність посилання

ТОП новини

Cудове засідання у справі Коцаби не відбулося через відсутність конвою


Руслан Коцаба
Руслан Коцаба

Перед початком сьогоднішнього засідання в Івано-Франківському міському суді у справі Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України, секретар суду повідомила про перенесення засідання. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, причиною стала відсутність конвою через участь правоохоронців у забезпеченні правопорядку на виборах.

За словами прес-секретаря суду Михайла Савлюка, «з УМВС надійшов офіційний лист, що сьогодні доставка затриманого до суду не здійснюється, оскільки весь особовий склад УМВС задіяний у виборчому процесі, наразі на встановленні результатів виборів».

Наступне засідання відбудеться 13 листопада.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Раніше він неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації і закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем сумління і закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG