Доступність посилання

ТОП новини

Київські адвокати пікетували біля Лук’янівського СІЗО


Учасники акції біля Лук'янівського СІЗО, 27 жовтня 2015 року
Учасники акції біля Лук'янівського СІЗО, 27 жовтня 2015 року

Близько 50 адвокатів пікетували біля Лук’янівського СІЗО з вимогою поліпшити умови життя підозрюваних та усунути перешкоди для їхніх зустрічей із захисниками.

Наразі люди, яких утримують у столичному СІЗО, потерпають від тісноти, холоду, антисанітарії та жорстокого поводження, у подібній ситуації перебувають адвокати, які годинами очікують на зустріч зі своїми підзахисними, заявив Радіо Свобода один з організаторів протесту, адвокат Ігор Черезов.

«Умови створені такі, щоб у адвоката не було бажання ходити в СІЗО. Якщо ви – адвокат, вас щоразу змушують проходити через рамку, опромінюючи. У вас забирають всі речі, навіть ноутбук, хоча він вам потрібен для роботи. Підзахисного збирають і ведуть до адвоката дві години й більше, весь цей час ви чекаєте в темному холодному коридорі. Самі зустрічі проходять у кімнатах, які ремонтувалися ще за царських часів», – розповідає адвокат.

Інший адвокат, Леонід Шалімов, який працює в системі безоплатної юридичної допомоги, має понад 80 підзахисних одночасно. Він зізнається, що зволікання і погані умови зустрічей з підзахисному в Лук’янівському СІЗО паралізують його роботу і завдають серйозної шкоди його здоров’ю.

Адвокати вимагали зустрічі з начальником Лук’янівського СІЗО Олександром Васюком, але його не виявилося на місці, адвокати передали свої вимоги його заступникам. Представники адміністрації Лук’янівського СІЗО заяви адвокатів не коментували.

У разі, якщо адміністрація слідчого ізолятора найближчим часом не подбає про умови життя підсудних та роботи адвокатів, вони обіцяють в найближчі тижні організувати всеукраїнський адвокатський страйк.

XS
SM
MD
LG