Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомляють про загибель у Сирії 19-річного російського контрактника


Про загибель в Сирії військовослужбовця-контрактника Вадима Костенка з Краснодарського краю Росії повідомляють блогери російської групи Conflict Intelligence Team (CIT) на основі публікацій в соціальних мережах і підтвердження родичів.

За словами активістів, близькі Костенка розповіли, що він після строкової служби в армії підписав контракт і був зарахований у штурмовий авіаполк, в штат обслуговуючого персоналу.

У соціальній мережі «Однокласники» волонтерам вдалося знайти нові дані про обставини смерті військовослужбовця. За повідомленням, він загинув 24 жовтня – саме в цей день, за свідченнями очевидців, представники сирійської опозиції спробували атакувати російську базу Хмеймім в Сирії. Тим не менш, автори розслідування не впевнені, що Костенко загинув саме в результаті бойових дій чи нападу. За їхніми словами, мова може йти про нещасний випадок. Подруга загиблого в листуванні підтвердила активістам CIT, що тіло Костенка привезли з Сирії в цинковій труні, а командування військової частини повідомило жителям селища ще про дев’ятьох загиблих росіян.

У Кремлі заявили, що не мають даних про загиблих у Сирії російських військовослужбовців. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков порадив уточнити цю інформацію в Міністерстві оборони, повідомляє російська агенція ТАСС.

У Міноборони Росії інформацію поки що не коментували.

Росія проводить військову кампанію в Сирії від 30 вересня.

XS
SM
MD
LG