Доступність посилання

ТОП новини

ENEMO: вибори в Україні переважно відповідали міжнародним стандартам


Місія Європейської мережі організацій із спостереження за виборами (ENEMO) заявляє про відповідність місцевих виборів в Україні міжнародним стандартам.

«Вибори 25 жовтня були проведені переважно у спокійній обстановці й відповідно до міжнародних стандартів», – заявив глава місії ENEMO Златко Вуйович у Києві.

Водночас, за його словами, зафіксовані місією проблеми на місцевих виборах (наприклад, труднощі з друком бюлетенів) прямо пов’язані з надмірною політизованістю виборчого процесу, що призвело, зокрема, до непроведення виборів у Маріуполі й Красноармійську Донецької області.

Крім того, у місії ще однією проблемою на виборах назвали недостатній рівень підготовки членів виборчих комісій, а також постійну зміну складу територіальних виборчих комісій через відкликання політичними партіями своїх представників.

Місія обіцяє підготувати остаточний звіт до кінця грудня.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG