Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровської міської ради проходить 5 партій – «Опора»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

До Дніпропетровської міської ради проходить 5 партій, повідомляють координатори громадської мережі «Опора» у Дніпропетровській області з посиланням на дані паралельного підрахунку голосів.

За їхньою інформацією, у Дніпропетровську «Опозиційний блок» набрав 30,54% (99 600 голосів), «Укроп» – 25,02% (81 595 голосів), пройдуть до міськради також «Громадська сила» (8,99%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (7,49%) та «Самопоміч» (5,97%). Решта партій набрали менше встановленого законом мінімуму в 5%.

Згідно з даними «Опори», лідером «мерських» перегонів став Олександр Вілкул з «Опоблоку», який набрав 37,15%, отримавши підтримку в 125 844 дніпропетровців. На другому місці Борис Філатов з «Укропу», який набрав 35%. За представника «Укропу» проголосувало 118 553 дніпропетровців.

Водночас в «Опорі» заявляють, що очікують жорсткого протистояння між кандидатами – лідерами в другому турі, який, найімовірніше, відбудеться 15 листопада. Тактики кандидатів, прогнозують в «Опорі», залишаться незмінними.

«Здивувало в кампанії Філатова те, що він частково перейняв тактику Вілкула щодо неперейменування міста, щодо привітання ветеранів, дещо скопіював його манеру агітації і, можливо, це додало йому голосів. Тактика Вілкула є традиційною, мало відрізняється від попередніх кампаній – робота зі своїм електоратом, людьми старшого віку», – сказав у коментарі Радіо Свобода координатор «Опори» в Дніпропетровській області Сергій Федько.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG