Доступність посилання

ТОП новини

Українських журналістів знову не пустили на суд у справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У Донецьку Ростовської області Росії, де відбувається суд над українською громадянкою, народним депутатом Надією Савченко, сьогодні знову затримали знімальну групу українського телеканалу СТБ, що висвітлює процес.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, журналістів, які їхали в суд, зупинили правоохоронці під приводом того, що у когось не був пристебнутий ремінь безпеки. Заступник начальника міської поліції із забезпечення громадського порядку заявив, що проводиться операція «Анаконда» і що паспорти українських журналістів викликають сумніви щодо можливої підробки позначки про перетин кордону. До затриманих журналістів приїхав консул України.

Це вже не перша спроба перешкодити кореспондентам українського каналу СТБ висвітлювати процес Надії Савченко. Раніше їх двічі затримували російські прикордонники. На останнє засідання суду, 26 жовтня, знімальній групі телеканалу вдалося потрапити лише до вечора після повного огляду особистих речей і «просвічування» автомобіля на рентгенівському апараті.

У Донецькому міському суді Ростовської області триває процес у справі Надії Савченко, яку в Росії звинувачують, зокрема, у вбивстві двох російських журналістів влітку минулого року в Луганській області. Савченко провину не визнає. Зараз суд допитує свідків звинувачення.

XS
SM
MD
LG