Доступність посилання

ТОП новини

Акцію проти блокади Криму скасували через погрози – організатори


Акцію проти блокади Криму в Херсонській області, заплановану на 28 жовтня, довелося скасувати, заявляють її організатори. За їхніми словами, причиною цьому стали численні погрози, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» з місця події.

У середу вранці на трасі Новоолексіївка – Джанкой в Херсонській області, за 20 кілометрів від «Чонгара», зібралися учасники акції проти блокади Криму, у тому числі її організатор – житель Генічеська, таксист Зіновій Нижник. За його словами, до нього звернулися місцеві жителі – таксисти, які незадоволені тим, що учасники блокади Криму зупиняють і обшукують їхні автомобілі.

Зиновій Нижник
Зиновій Нижник

При цьому він заявив, що акцію проти блокади Криму довелося скасувати, оскільки на нього чинився тиск з боку активістів «Правого сектора». Нижник стверджує, що йому і потенційним учасникам акції «погрожували аж до фізичної розправи».

Як розповів чоловік, планувалася, що в акції візьмуть участь не менше 150 осіб, але багато злякалися погроз і відмовилися від участі.

До автомобіля організатора акції під’їхали також організатори «блокади Криму», зокрема заступник оперативного штабу Ізет Гданов, представники «Правого сектор» й інших підрозділів.

Вони почали звинувачувати чоловіка в тому, що він «працює на колишнього главу Генічеської райдержадміністрації, а нині керівника однієї з «маріонеткових» кримськотатарських організацій на півострові Сейтумера Німетуллаєва».

Однак Нижник спростував це і заявив, що хотів лише «домогтися дотримання закону на адмінкордоні з Кримом».

Журналістам Ізет Гданов заявив, що планована акція проти «блокади Криму» «повинна була пройти з інструктажу Російської Федерації», а сама «акція є сепаратистською, і ці дії спрямовані на порушення територіальної цілісності України».

Учасники «блокади Криму» і організатори акції проти «блокади» продовжують сперечатися і дискутувати недалеко від адмінкордону. При цьому, як зауважив кореспондент «Крим.Реалії», правоохоронців поруч немає.

У «Правом секторі» спростували інформацію Нижника про залякування.

Раніше в міліції Херсонської області повідомляли, що в районі пропускного пункту «Чонгар» поблизу адміністративного кордону з Кримом в середу планується проведення акції, альтернативної «блокаді».

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

XS
SM
MD
LG