Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: міліція розслідує дії ЦВК щодо другого туру виборів мера у Павлограді


Арсеній Аваков (©Shutterstock)
Арсеній Аваков (©Shutterstock)

Міністерство внутрішніх справ України розслідує дії ЦВК щодо другого туру виборів мера у Павлограді, заявив міністр Арсеній Аваков на своїй сторінці в Facebook.

«МВС кваліфікувало дії ЦВК як пряме обмеження виборчих прав громадян і пряме порушення закону про місцеві вибори. Внесли відповідне провадження в Єдиний реєстр досудових розслідувань...», – написав він.

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Роз’яснення ухвалене у зв’язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тисячі виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тисячі виборців, і згідно із законом в цьому місті не може бути другого туру виборів мера.

У Комітеті виборців України вважають, що Центральна виборча комісія грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

Проте, як повідомив сьогодні Радіо Свобода довірена особа кандидата Євгена Терехова Едуард Станько, Павлоградська міська територіальна виборча комісія склала протокол про результати виборів 25 жовтня 2015 року і ухвалила рішення про другий тур виборів. За його даними, датою повторних виборів буде 15 листопада. У ТВК поки що офіційно не повідомляли про ухвалення рішення про другий тур.

У Павлограді, за підсумками голосування 25 жовтня, лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

XS
SM
MD
LG