Доступність посилання

ТОП новини

Volkswagen отримав мільярдні збитки


Концерн Volkswagen вперше за останні десятиліття оголосив про мільярдні збитки за підсумками третього кварталу 2015. Це сталося через скандал з маніпуляцією показниками вихлопних газів автомобілів з дизельними двигунами.

Загальний збиток концерну за третій квартал 2015 року становив 3,5 мільярда євро. У чистому вигляді збитки склали 1,67 мільярда євро. Рік тому у концерну за цей квартал був прибуток у розмірі 3,3 мільярда євро.

Volkswagen працює зараз над усуненням як наслідків, так і можливостей для подібних маніпуляцій, жертвами яких по всьому світу стали покупці 11 мільйонів автомобілів. Концерн змушений відкликати автомобілі для ремонту і корекції програмування, а їх власникам виплачує відповідні компенсації.

Експерти Євросоюзу паралельно працюють над новими правилами контролю зп вихлопами автомобілів, що також ускладнило б маніпуляції.

На усунення порушень концерн зарезервував 6,5 мільярда євро. Крім того, у США йому загрожує штраф у розмірі до 18 мільярдів доларів, що більше річного прибутку концерну. Не виключена і ймовірність кримінального переслідування і численні судові позови ошуканих американців, які купили дизельні моделі через їх розрекламовану екологічність. Ще один наслідок скандалу – втрата іміджу автомобілів Volkswagen, а за інерцією й інших німецьких марок.

XS
SM
MD
LG