Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про блокування схеми фінансування бойовиків


Співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінмоніторингу заблокували багатомільйонну схему фінансування бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» через одну з українських платіжних систем, повідомляє прес-служба СБУ.

«Службові особи платіжного сервісу, перебуваючи у змові з представниками так званих урядів сепаратистів, продовжували підтримувати роботу терміналів на тимчасово окупованих територіях Луганської й Донецької областей. Програмно-технічні комплекси обслуговувалися дилерами платіжної системи, які пройшли реєстрацію у «Міністерствах доходів та зборів» «ЛНР/ДНР» і сплачували «податки» до бюджетів терористів. Згідно з оперативною інформацією, дилери також щомісячно неофіційно матеріально підтримували представників «органів влади» бойовиків», – повідомляє СБУ.

За даними відомства, під час проведення в Києві санкціонованих обшуків у головному офісі платіжної системи співробітники спецслужби вилучили сервери, через які забезпечувалася робота терміналів на тимчасово окупованих територіях. «Правоохоронці блокували п’ять мільйонів гривень на 23 рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій у «ДНР/ЛНР», – йдеться в повідомленні.

Слідчі дії тривають.

Антитерористична операція проти проросійських бойовиків на сході України триває від квітня минулого року.

XS
SM
MD
LG