Доступність посилання

ТОП новини

П’ять українських бійців починають лікування в Угорщині – посол Кешкень


В Угорщині 29 жовтня розпочинають лікування п’ятеро поранених українських бійців, поранені під час воєнних дій на Донбасі, повідомив Радіо Свобода посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

«Вчора увечері ми відправили в Угорщину п’ятьох поранених українців, і вже сьогодні їх починають лікувати наші медики. За домовленостями між урядами України й Угорщини, ми раніше цього року взяли на лікування та реабілітацію 15 бійців. Ця група поранених – бійці родом із Закарпатської області. У майбутньому ми плануємо розширити цей проект», – розповів угорський дипломат.

У проекті реабілітації українських бійців беруть участь міністерства оборони України й Угорщини і громадські й волонтерські організації, повідомив посол Кешкень.

Влітку цього року в Угорщині відпочили майже сімсот українських дітей, чиї батьки загинули в АТО або чиї родини були змушені виїхати з окупованих територій Донбасу. Оздоровлення і відпочинок дітей організували урядові й громадські організації України й Угорщини, серед яких івано-франківська обласна адміністрація, благодійний фонд «Слава Україні» та інші, повідомив Кешкень.

XS
SM
MD
LG