Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Туркменистан підписали низку міжурядових угод


Президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов та президент України Петро Порошенко
Президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов та президент України Петро Порошенко

Україна та Туркменистан підписали низку міжурядових угод, зокрема віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та міністр промисловості Туркменистану підписали угоду про співробітництво в галузі промисловості між Кабінетом міністрів України та урядом Туркменистану.

«Угода укладена з метою створення взаємовигідного конкурентного середовища на ринках промислової продукції двох країн та передбачає створення міжурядової ради з промислової політики, яка аналізуватиме стан співпраці у цій сфері та вироблятиме відповідні пропозиції для поглиблення промислового співробітництва, створення сприятливих умов для інноваційного промислового розвитку економіки країн», – йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

Уряд України та уряд Туркменістану підписали угоду про співробітництво у сфері сільського господарства. Очікується, щодокумент забезпечить взаємний обмін інформацією, досвідом та новітніми технологіями у галузі сільського господарства, зміцнить двостороннє співробітництво.

Також сторони підписали меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Державним комітетом Туркменистану з туризму щодо співробітництва в сфері туризму, як очікується, угода сприятиме подальшому розвитку та зміцненню співпраці в усіх напрямках внутрішнього та зовнішнього туризму.

Президент України перебуває з першим офіційним візитом у Туркменистані.

XS
SM
MD
LG