Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Шаріну помістили під домашній арешт


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

Директорку Бібліотеки української літератури у Москві Наталію Шаріну суд помістив під домашній арешт до 27 грудня. Таким чином Таганський суд Москви задовільнив клопотання Слідчого Комітету Росії (СКР).

Раніше у п’ятницю прокуратура Росії виступила проти домашнього арешту Шаріної, яка стала фігуранткою справи про поширення екстремістської літератури. Виступаючи у Таганському суді Москви, обвинувачення попросило відмовити Слідчому комітету у клопотанні і обрати запобіжний захід для Шаріної, не пов’язаний з позбавленням волі.

Наталія Шаріна своєї провини не визнала.

28 жовтня в українській бібліотеці у Москві був проведений обшук, під час якого були виявлені книги, які вважаються в Росії екстремістськими матеріалами. Шаріну затримали на 48 годин. Проти неї порушили справу щодо розпалювання національної ненависті і ворожнечі.

Затриманню Шаріної 28 жовтня передував обшук у Бібліотеці української літератури та у квартирі її директора. Також обшук відбувся у співголови громадської організації «Українці Москви» Валерія Семененка.

У Міністерстві закордонних справ України висловили протест у зв’язку з обшуками в українській бібліотеці у Москві.

В МЗС України нагадали, що 23 грудня 2010 і 14 січня 2011 років російська влада вже шукала в українській бібліотеці «екстремістську літературу».

XS
SM
MD
LG