Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: війна закінчиться, коли герої повернуться додому


Війна на Донбасі завершиться, коли Україна відновить контроль над окупованими територіями. Про це, як інформує офіційний сайт голови держави, на зустрічі з воїнами, звільненими з полону бойовиків у Луганській та Донецькій областях, заявив 31 жовтня президент України Петро Порошенко.

«Війна закінчиться тоді, коли останні герої повернуться додому, і коли останній клаптик української землі буде звільнений від окупантів», – заявив голова держави.

За словами президента, дуже важливо, щоб майбутні захисники Вітчизни, вчилися бойовому духу на прикладі героїв, що повертаються додому після надважких випробувань.

«Вся Україна, весь український народ переживав за долю кожного з вас, і сьогодні – справжнє свято для нас усіх», – сказав, звертаючись до звільнених, президент України.

За даними уповноваженої президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко, у полоні перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими без вісти.

29 жовтня з полону звільнили 9 українських заручників – 8 військових і одного цивільного. 30 жовтня повернувся з неволі ще один військовий – «кіборг» Орест Петришин.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG