Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: на Корбані ніхто зупинятися не буде, але розслідування має бути прозорим


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що розслідування справ щодо лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана має бути прозорим.

«Я наполягаю, що розслідування має проходити прозоро і викликати довіру суспільства», – сказав президент в інтерв’ю українським телеканалам.

«На Корбані ніхто зупинятися не буде. У нас немає імунітету від розслідування, притягнення до відповідальності за корупційні злочини ні в кого – ні від команди нової влади, де також мають бути порушені справи, ні від старої влади, де усі винні мають бути притягненні до відповідальності. І я наголошую на тому, що країна найближчим часом має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності», – наголосив Порошенко.

Як повідомили в ГПУ, підозру Корбану пред’явлено за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника), а також за статтею 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

31 жовтня СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати вважають, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту. За неофіційними даними, завтра суд в Чернігові обиратиме Корбану запобіжний захід, у Генпрокуратурі вже заявили, що проситимуть суд арештувати Корбана.

XS
SM
MD
LG