Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати Купрій, Денисенко і Дідич просять суд відпустити на поруки Корбана


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Позафракційні депутати Верховної Ради Віталій Купрій, Андрій Денисенко і Валентин Дідич просять суд відпустити на поруки затриманого кандидата в мери Києва від партії «Укроп» Геннадія Корбана. Про це Купрій повідомив на своїй сторінці в Facebook.

У Новозаводському районному суді Чернігована на 16:00 заплановано судове засідання для обрання запобіжного заходу Геннадію Корбану.

31 жовтня СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

Як повідомили в ГПУ Корбану пред’явлено підозру за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника). У Генпрокуратурі заявили, що проситимуть суд арештувати Корбана.

XS
SM
MD
LG