Доступність посилання

ТОП новини

Порошенку і Яценюку потрібне «дзеркало реформ» у Брюсселі – Фюле


Штефан Фюле
Штефан Фюле

Колишній єврокомісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле заявляє, що президенту України Петру Порошенку та прем’єр-міністру Арсенію Яценюку потрібно знайти у складі Єврокомісії людину, яка буде своєрідним «дзеркалом» того, що відбувається в Україні.

У понеділок, 2 листопада, відповідаючи на питання Радіо Свобода від пояснив, що «група підтримки України у Брюсселі» докладає багато зусиль для допомоги Україні. Утім Київ, на думку Фюле, не до кінця розуміє, які саме реформи потрібні у першу чергу, як слідкувати за імплементацією та запроваджувати зміни саме в європейський спосіб.

«Якщо вже зобов’язались щось виконати – треба бути впевненими, що є механізми робити реформи не на папері, а й втілювати їх у життя. Громадянське суспільство в Україні значно ефективніше стимулює різні проекти змін, у порівнянні з чиновниками», – говорить Фюле.

На думку колишнього єврокомісара у справах розширення ЄС, хід реформ у державі уповільнюється, оскільки немає дієвої системи розподілу відповідальності, графіку реалізації та координації зусиль.

Штефан Фюле був єврокомісаром із питань розширення та європейської політики сусідства у Європейській комісії у 2010-2014 роках. Він активно сприяв підписанню Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Фюле публічно засуджує дії Росії на сході України та закликає світ не знімати санкцій проти Кремля, поки анексований Крим не повернеться до України.

XS
SM
MD
LG