Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала одноразову допомогу волонтерам і добровольцям, які мають інвалідність


Після тривалого обговорення депутати підтримали законопроект щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих. За документ у першому читанні та в цілому проголосили 269 парламентарів.

У законопроекті пропонується надати безпосереднім учасникам антитерористичної операції із числа добровольців та волонтерів, які мають інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, право на одержання одноразової грошової допомоги. У разі встановлення інвалідності I групи – 304 500 гривень, у разі встановлення інвалідності II групи – 243 600 гривень, у разі встановлення інвалідності III групи – 182 700 гривень.

«У разі смерті зазначених вище осіб, надати членам їх сімей право на одержання одноразової грошової допомоги у розмірах 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, а це 609 000 гривень», – йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Перед тим, депутати підтримали лише один законопроект. У першому читанні вони проголосували за законопроект «Щодо посилення відповідальності за порушення гарантій працівникам, призваним на військову службу». Так, за порушення гарантій працівників, які пішли на військову службу, на посадових осіб підприємства законопроект пропонує накладати штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей, близько 18 тисяч були поранені.

XS
SM
MD
LG