Доступність посилання

ТОП новини

Медіа-профспілка: тиск на Іслямова може призвести до припинення мовлення ATR


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Незалежна медіа-профспілка України вважає, що тиск на власника телеканалу ATR Ленура Іслямова та його оточення може призвести до припинення мовлення цього телеканалу.

Також медіа-профспілка звертається до Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів, офісу Верховного комісару ООН з прав людини, офісу представника ОБСЄ з питань свободи медіа, «Репортерів без кордонів», правозахисних організацій Amnesty International та Human Rights Watch з проханням втрутитися у ситуацію та вплинути на російську владу, щоб припинити тиск та переслідування журналістів.

Медіа-профспілка закликає ці міжнародні організації відкрити свої представництва у Криму. В органзації вважають, що це сприятиме нормалізації ситуації.

Від української влади медіа-профспілка вимагає швидкого та об'єктивного розслідування кримінальних проваджень щодо подій 2 листопада у Криму, встановлення та покарання винних.

2 листопада працівники ФСБ розпочали обшуки у будинках екс-співробітників телеканалу ATR – Лілії Буджурової та Ельзари Іслямової, а також у будинку батьків власника телеканала Ленура Іслямова. Водночас пройшов обшук у будинку Іслямова у Москві.

Також вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Ленуру Іслямову. Кримськотатарський бізнесмен повідомив, що пов'язує ці заходи з блокадою Криму, ініціатором якої він також є.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Наразі кримськотатарський телеканал ATR бізнесмена Ленура Іслямова працює у Києві.

XS
SM
MD
LG