Доступність посилання

ТОП новини

Уряд очікує, що Рада Європи допоможе «запустити» антикорупційне законодавство – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Український уряд очікує, що після ухвалення Верховною Радою антикорупційних законів Рада Європи допоможе їх запровадити у дію, заявив керівник відділу юстиції департаменту ЄС Міністерства закордонних справ Роман Андарак.

«На цьому тижні на розгляді у Верховній Раді перебуватиме низка важливих законопроектів, вони є ключовими у створенні дієвої системи у протидії корупції. Ми зберігаємо оптимізм, що Верховна Рада ці необхідні закони ухвалить. Надалі ми сподіваємось на підтримку Ради Європи – на її експертизу, на технічну допомогу – в їх імплементації і подальшому застосуванні», – зазначив Андарак.

Президент України Петро Порошенко раніше висловив очікування, що Верховна Рада до 9 листопада ухвалить пакет законів щодо безвізового режиму між Україною і ЄС.

Порошенко нагадав, що загалом, згідно з планом дій, парламент мав розглянути 13 законопроектів, наразі, ухвалені лише 4.

На початку жовтня Верховна Рада підтримала пакет законів, які потрібні для лібералізації візового режиму з ЄС. Це закони, які запроваджують фінансування політичних партій з державного бюджету, які вносять зміни до Кримінального процесуального кодексу і регламентують питання арешту майна в разі виникнення корупційних ризиків. Також депутати підтримали створення національного агентства, яке розшукуватиме активи, здобуті корупційним шляхом.

XS
SM
MD
LG