Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров в Раді закликав уряд припинити поставки електроенергії до Криму


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров від фракції «Блок Петра Порошенка» озвучив вимогу до уряду України в найближчі дні припинити поставки електроенергії до Криму.

«Єдиний ресурс, який зараз підтримує окупантів в Криму – це поставки електроенергії. Ми виходимо з вимогою до уряду, щоб припинити новий виток репресій в Криму, в найближчі дні ухвалити рішення уряду і припинити поставки електроенергії, щоб зупинити репресії проти громадян України», – заявив Чубаров на засіданні Верховної Ради 4 листопада.

За його словами, в останні дні на півострові активізувалися репресії проти громадян України – кримських татар.

«Окупанти в розгубленості, тому вони повернули в останні дні всі репресії проти кримських татар, активістів «громадянської блокади» Криму та членів їх сімей», – зазначив він.

При цьому політик закликав Україну до більш рішучих дій щодо захисту прав своїх громадян в Криму.

«Якщо уряд і далі буде тягнути, то люди, які повинні в такій ситуації захищати себе і свої сім’ї, вони можуть, згідно із законодавством України, вживати заходів, спрямованих на захист територіальної цілісності України, щодо захисту свого життя», – наголосив Чубаров.

Вранці 2 листопада в Криму почалися обшуки в будинках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілі Буджурової, Ельзари Іслямова і в будинку батьків власника телеканалу, одного з ініціаторів блокади Криму Ленура Іслямова, а також в його будинку в Москві.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи.

Також 2 листопада Центробанк Росії розмістив інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову. Кримськотатарський бізнесмен повідомив Крим.Реалії, що пов’язує ці заходи з блокадою Криму.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар, в числі яких є і Ленур Іслямов. Організатори наполягають, що після «продовольчої» повинна початися і «енергетична блокада» півострова.

XS
SM
MD
LG